Als psychiatrische verpleegkundige en coach  streef ik er naar om vanuit een eclectische benadering te vertrekken  en niet vanuit één enkel denkkader.  Op deze manier kan ik meer zorg op maat bieden naargelang de situatie en zorgbehoefte van de cliënt.     Doorheen de jaren volgde ik diverse introducties,  vormingen en zelfstudie in diverse denkkaders zoals contextuele hulpverlening, KOPP- problematiek, zorgethisch coachen, herstelgericht benadering, oplossingsgericht coachen, ...  Dit laat een generalistische en ondersteunende benadering toe als coach.    

Ik richt mij niet op de ernstige en acute majeure psychiatrische problematiek als trauma's, acute psychosen, eetstoornissen, verslaving, ...

Mijn rol als coach is veeleer ondersteunend  in het kader van preventie of  nazorg, re-integratie in de maatschappij met aandacht voor diverse levensdomeinen als vrije tijd, arbeid, wonen, sociale contacten, stressmanagement, ... 

Deze nazorg kan waardevol zijn i.f.v. hervalpreventie na een ernstige psychotische opstoot, depressie, crisis,  e.d.    

Het doel blijft om samen met de cliënt te streven naar wat voor hem de meeste levenskwaliteit biedt, een zinvol leven op te bouwen met zijn/haar beperkingen.   Hierbij ligt de focus vooral op de eigen krachten en mogelijkheden van de cliënten vanuit een oplossingsgerichte en herstelgerichte benadering.   De regie ligt vooral bij de cliënt zelf.  Hij bepaalt welke richting hij uit wil, welke doelen hij wil bereiken, welke hulpbronnen en steunfiguren hij zal aanboren of aanspreken.     Als coach is het belangrijk deze verborgen of onzichtbare doelen, krachten, hulpbronnen zichtbaar en helder te maken voor de cliënt.

Indien mocht blijken dat er meer gespecialiseerde behandeling of begeleiding nodig is dan wordt dit met de cliënt en verwijzer besproken om te komen tot een passende doorverwijzing.